Jakončič

Jakončič se predstavi

Najdete nas na koncu grebena Kozane, ki se začne z gričevnatim reliefom Šmartnega, nato pa se preko Kozane nadaljuje v Furlanijo v Italiji.

 

Enolično brnenje traktorja tam nekje v brajdi je edini dokaz, da tehnika sme vstopiti v svet, ki sicer gradi na ročnem delu, na tradiciji in znanjih, ki se prenašajo iz roda v rod. Izkušnje starejših usmerjajo neučakanost mladih in na naši kmetiji smo nadvse ponosni, da si starši in otroci delimo skrb za vinograde, kletarjenje in trženje.

 

Igor JakončičIgor: Od vedno sem verjel v Goriška Brda in v njihov potencial za pridelavo izjemnih vin. Prav zaradi tega sem z vinom povezan že celo življenje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danica JakončičDanica: V svetu vina mogoče prevladujejo moški. Toda brez žen, ki jim tiho stojimo ob strani in jih podpiramo, bi bil svet prikrajšan za marsikatero dobro vino. 

 

 

  

 

 

Aljoša JakončičAljoša: Danes vem, da iz vrhunskega grozdja nastane vrhunsko vino samo takrat, ko razumemo, da so letniki različni, neponovljivi in vsaka trgatev je novo rojstvo. Leta 1992, sem imel komaj xx let, ko smo se prvič pojavili na trgu z novo blagovno znamko. To je bil tudi zame velik izziv. Starši so mi pustili, da sem lahko uresničil marsikatero zamisel, bili so vzponi in padci a z veseljem ugotavljam, da mi je modrost staršev vedno pomagala, da smo izbrali pravo pot.

 

Mitja JakončičMitja: Odkar pomnim, sem letne čase razlikoval po različnih delih, ki jih je bilo potrebno postoriti v vinogradu ali v kleti. To me je tako zelo navdušilo, da pri izbiri študija nisem okleval: enologija. Lepo je, ko se vse pokrije, ko uživaš v delu, ki ti omogoča tudi strokovno izpopolnjevanje.